Over Ivonne

Als activiteitenbegeleider in de ouderenzorg was ik opzoek naar meer verdieping in mijn werk. De Kleine Tiki, school voor kunst, coaching en persoonlijke ontwikkeling, kwam op mijn pad. Een paar jaar volgde ik er diverse cursussen. Door gebruik te maken van lichaamswerk, tekenen, schilderen en andere kunstvormen heb ik hier veel over mezelf geleerd.

Het voelde goed en ik wilde meer!

Zo kwam ik terecht op de opleiding ‘genezend tekenen’ in Zutphen. Hier ben ik de opleiding voor Holistisch tekendocent gaan doen. Verschillende opdrachten voor deze opleiding deed ik met kinderen. Ik vond het zo leuk, dat ik besloot hier meer mee te doen. Ik gooide het roer om en stapte over van de zorg naar de kinderopvang. Ik vond een baan op een kleinkunst BSO die werkt vanuit het gedachtegoed van Reggio Emilia. In deze stroming laat je een kind vrij om zelf zijn talenten en competenties te ontdekken, te gebruiken en te ontwikkelen. Je geeft het kind de ruimte om zelf op zoek te gaan naar grenzen, fantasiespel te spelen en te experimenteren. Een waardevolle ervaring!

Een eigen Atelier

Tegelijkertijd zag ik dat steeds meer kinderen het zwaar hebben en aan zichzelf twijfelen. Beetje bij beetje ontstond in mijn hoofd het plan van een eigen kinderatelier, waarin ik kinderen kan helpen aan een beter gevoel over zichzelf. Na een tweedaagse workshop bij Atelier in een Koffer zag ik steeds duidelijker voor me hoe ik mijn atelier wilde vormgeven. Ik werkte het verder uit en ben zo in oktober 2022 gestart met Kinderateljee Eigen-wijs.

Werken aan zelfvertrouwen

Wat ik aan kinderen mee wil geven vanuit de tekenlessen, naast het plezier in het creatieve proces, is een flinke portie zelfvertrouwen. De lessen zijn daarom holistisch van opzet. Niet het resultaat (een mooie tekening) is het doel, maar de weg ernaartoe.

Wat is er nog meer te vertellen?

Wist je dat ik ook een modeopleiding heb gedaan? En dat ik een dierenliefhebber ben? Ik heb twee katten en wil eigenlijk ook een hondje. Mijn lievelingskleur is blauw (en paars vind ik geweldig). Ik ben dol op kaas, en dan vooral het eerste plakje van een nieuw stuk. En je zult mij vaak zien in een bloemetjesjurk want die draag ik het liefst. Daar wordt ik zo vrolijk van! Waar hou jij van?

Lijkt het je leuk om mee te doen? Heb je vragen? Neem dan contact op!